23.7.2024. 8:55
0
Kamala Harris prikupila 81 milion dolara donacija u prva 24 sata
FOTO: AP
Izborni štab potpredsjednice Sjedinjenih Američkih Država Kamale Harris saopštio je u ponedjeljak da je prikupio 81 milion dolara u prva 24 sata nakon što je objavila da će tražiti demokratsku predsjedničku nominaciju.

U saopštenju se navodi da iznos „odražava novac prikupljen tokom kampanje, Demokratskog nacionalnog komiteta i zajedničkih odbora za prikupljanje sredstava“, prenio je Reuters.

Predsjednik Joe Biden je ranije odustao od izborne utrke i kao svoju zamjenu predložio Kamalu Harris.

Demokratska stranka bi u narednom periodu trebala da potvrdi kandidaturu Harris, koja uživa podršku najvećeg broja istaknutih demokrata.

Američka zastupnica Nancy Pelosi, bivša predsjednica Predstavničkog doma i uticajni glas u Demokratskoj stranci, podržala je u ponedjeljak potpredsjednicu Kamalu Harris kao demokratskog predsjedničkog kandidata za ovogodišnje izbore.

„Moja entuzijastična podrška Kamali Harris za predsjednicu je zvanična, lična i politička“, rekla je Pelosi u izjavi.

„Politički ne griješite: Kamala Harris kao žena u politici je briljantno pronicljiva i imam puno povjerenje da će nas ona odvesti do pobjede u novembru“, dodala je Pelosi, a prenosi Reuters.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.