24.7.2024. 11:09
0
U padu aviona poginulo 18 ljudi: Pojavili se i prvi snimci tragedije
U Katmanduu u Nepalu došlo je do nesreće u kojoj je pao mali avion pri polijetanju i zapalio se, te je tom prilikom poginulo čak 18 od 19 ljudi.

Preživio je jedino pilot aviona koji je prebačen u bolnicu, javlja AP. 

Avion "Saurya Airliensa" prevozio je dva člana posade i 17 tehničara u grad Pohara na provjere održavanja. 

Na snimcima se vidi kako vatrogasci pokušavaju ugasiti vatru i crni dim koji se diže prema nebu.

- Avion se zapalio nakon što je skliznuo s piste na aerodromu Katmandu i završio u polju istočno od piste - rekao je Takuri.

Pilot je preživio i prebačen je u bolnicu u Katmanduu, ima povrede oka, ali nije u životnoj opasnosti, rekao je jedan ljekar u bolnici, prenosi AP.

U trenutku nesreća bila je slaba vidljivost, ali nije padala kiša, iako je sada period monsunskih kiša. Za sada nije poznato šta je dovelo do pada aviona.

Nepal je kritikovan zbog loše sigurnosti u aviosaobraćaju, a najsmrtonosniji incident dogodio se 1992. godine, kada se Airbus Pakistan International Airlinesa srušio na brdo dok se približavao Katmanduu. Poginulo je 167 ljudi.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.