27.7.2024. 8:14
0
Kamala Harris dobila važnu podršku: Stigle su najnovije ankete, evo kako stoje stvari
FOTO: screenshot/youtube
Republikanski kandidat za američkog predsjednika Donald Trump rekao je da će ponovo održati skup u Batleru u Penslivaniji, gdje je izveden neuspjeli atentat na njega.

- Vratit su će u Batler, Pensilvaniju na velik i prekrasan skup -napisao je dvije sedmice nakon atentata bivši republikanski predsjednik na društvenoj mreži "Truth Social", ne otkrivši tačan datum.

Podsjećamo, na Trumpa je na skupu u Pensilvaniji tokom govora pucao 20-godišnji Thomas Matthew Crooks kojeg je potom policija eliminirala.

Njegova protukandidatkinja na izborima u novembru, aktualna demokratska potpredsjednica SAD-a Kamala Harris, u petak je dobila podršku bivšeg predsjednika Obame i njegove supruge Michelle koju su neki vidjeli kao potencijalnu suparnicu Trumpa.

Dio anketa ove sedmice pokazao je da Haris smanjuje zaostatak za Trumpom. Istraživanje "Wall Street Journala" od petka pokazuje da Trump sad ima 49 posto u odnosu na njenih 47. Isti medij je ranije ovaj mjesec izvijestio da Trump vodi s 48 posto u odnosu na Bidenovih 42 posto.

Aktualni, 81-godišnji predsjednik iznenadno je odustao od svoje kandidature prošle nedjelje saopćenjem na platformi X. U nešto kasnijoj objavi podržao je svoju potpredsjednicu u utrci za Bijelu kuću. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.