24.8.2024. 22:41
0
Duda obećao da će nastaviti sa vojnom podrškom Kijevu
Poljski predsjednik Andrzej Duda obećao je tokom iznadne posjete Kijevu da će nastaviti sa vojnom podrškom Ukrajini.

"Od samog početka podržavali smo vaše prozapadne težnje. Poljaci su vas podržavali tokom Narandžaste revolucije, kao i tokom Euromajdana", rekao je Duda.

Posjeta poljskog predsjednika podudarila se sa Danom nezavisnosti u Ukrajini.

Govoreći na centralnom trgu, poljski predsjednik je rekao da je njegova zemlja prva zvanično priznala ukrajinsku državnost 1991. godine.

Poljska se više puta hvalila da je od februara 2022. pružila više vojne pomoći Ukrajini u odnosu na BDP nego bilo koja druga zemlja.

Rusija je u više navrata upozorila ukrajinske zapadne donatore da ne isporučuju oružje Kijevu, jer će to dovesti do dalje eskalacije sukoba.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.