5.9.2024. 11:27
0
Opsadno stanje u Minhenu: Pucnjava kod izraelskog konzulata, ima i mrtvih
U samom centru Minhena, blizu Nacističkog dokumentacijskog centra i Generalnog konzulata Izraela, jutros je došlo do pucnjave.

- Na području Karolinenplatza policijske snage su pucale na sumnjivu osobu i osoba je pogođena, napisala je policija na X-u. Nije poznato u kojem stanju je upucana osoba niti o kome se radi.

- Sve hitne službe su na terenu, a podignut je i helikopter", izvijestila je policija na društvenoj mreži X. 

Trenutno nema informacija o mogućim drugim osumnjičenicima. Policija je pozvala građane da izbjegavaju to područje. Na mjestu događaja je blokiran saobraćaj.

Na društvenim mrežama je objavljena snimka na kojoj se čuju brojni pucnjevi.

Njemačka policija navodi da se društvenim mrežama već šire dezinformacije. Pozvali su građane da ne učestvuju u širenju lažnih informacija te da ne objavljuju snimke događaja.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.