7.9.2024. 7:59
0
Aliyev: Azerbejdžan i Armenija slažu se oko 80 posto formulacije mirovnog sporazuma
Azerbejdžan i Armenija već su se dogovorili oko skoro 80 posto teksta bilateralnog mirovnog sporazuma, rekao je jučer predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev, javio je TASS.

- Možemo postići mir na južnom Kavkazu. Dostupan je. Najnovija dešavanja na pregovaračkom putu između Azerbejdžana i Armenije to pokazuju - istakao je Aliyev na 50. međunarodnom Cernobbio forumu u Italiji, prenosi azerbejdžanska novinska agencija AzerTAg.

- Aktivno nastavljamo pregovore, sa skoro 80 posto paragrafa mirovnog sporazuma odobrenih. Već smo započeli proces razgraničenja, i to ne samo razgraničenja već i demarkacije. Da, to je prvi mali korak - naveo je Aliyev.

- Samo oko 13 kilometara naše granice, koja je duža od 1.000 kilometara. Ali to je korak u pravom smjeru i nadamo se da će inicijativa Azerbejdžana da započne mirovne pregovore rezultirati mirovnim sporazumom - zaključio je Aliyev.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.