7.9.2024. 21:34
0
Uhapšen Denis Eler, bh. bjegunac s njemačke psihijatrije: Lociran na neočekivanom mjestu
Njemačke vlasti saopćile su danas da su uhapšeni Denis Eler (31), državljanin Bosne i Hercegovine i Zećir Bećiri (27) iz Kosova nakon uspješne saradnje s turskim vlastima.

Riječ je bjeguncima s njemačke psihijatrijske klinike u bavarskom Štraubingu koji su 17. avgusta s još dvojicom njemačkih državljana pobjegli nakon što su inscenirali talačku krizu.

Naime, kako prenose njemački mediji, njih dvojica su locirana na potpuno neočekivanoma mjestu: migrantskom centru na tromeđi Turske, Grčke i Bugarske.

Dalje se navodi da su rukovodioci migrantskog centra u gradu Edirne primijetili dvojicu migranata s neobičnim porijeklom, tačnije, nisu dolazili iz uobičajenih zemalja odakle je većina migranata.

Tek nakon što su ih legitimisali i detaljno provjerili shvatili su da se radi o bjeguncima koje traže njemačke vlasti te da za njima postoji aktivna potjernica.

Denis Eler je jutros deportovan u Njemačku i već je sproveden u zatvor u Bavarskoj, dok se Bećiri nalazi u pritvoru gdje čeka na deportaciju.

Njemačka
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.