14.9.2024. 19:48
1
Tinejdžerka (17) dala rok od 5 sati svom momku (33) da ubije majku: Priča je jeziva
Godine 2023, Jonathonu Jonesu, koji je tada imao 33 godine, naređeno je da se drži podalje od tinejdžerice Kaitlyn Coones nakon što je osuđen zbog optužbi koje se odnose na njegov odnos s maloljetnicom.

Coones je imala samo 15 godina kada se spetljala s Jonesom, a ovaj je priznao krivnju za ugrožavanje djeteta.

Jones je bio prisiljen nositi GPS uređaj za praćenje nakon što je pušten nakon presude, ali sudski nalog je prekršen kada se naposljetku još jednom susreo s tinejdžerom, piše Unilad.

Coones je navodno pobjegla iz dječjeg doma u Cantonu, Ohio, kako bi se sastala sa svojim starijim dečkom u lokalnom restoranu u aprilu 2023.

Tinejdžerka se nikada nije vratila kući, a službenici su razumljivo zabrinuti za njezinu dobrobit s obzirom na prošlost.

Prema WOIO, detektiv za policijsku upravu Sylvania Township svjedočio je na sudu: "Kaitlyn je rekla Jonathanu da moraju poduzeti nešto u vezi s njegovom majkom jer im je onemogućavala da budu zajedno i dala mu je pet sati da učini nešto u vezi s njom , a u jednom trenutku intervjua čak je spomenula da će je ubiti."

Kad je prošlo pet sati, a Jones to nije učinio, Coones mu je navodno dala još sat vremena.

Tužitelj Andy Lastra tvrdio je da je Coones tada napao Jonesovu majku, Nicole (53), u njezinoj kući u općini Sylvania dok je stajala ispred hladnjaka nesvjesna prisutnosti tinejdžera.

Iako Jones nije izravno ubio svoju majku, pomogao je Coonesu da odbaci tijelo, navodi WEWS.

Navodno u dnevnoj sobi u vrijeme ubistva, navodi se da je Jones došuljao do prodavnice kako bi kupio vreće za smeće da ih zamota i premjesti tijelo svoje majke u kontejner stambenog kompleksa.

Kako je Jones još uvijek nosio svoj GPS uređaj za praćenje, policija ih je uspjela pronaći prilično brzo dok su bježali u Meksiko.

Par je naposljetku pronađen u Chihuahui, s Nicoleinom osobnom iskaznicom i kreditnim karticama.

Detektiv je rekao da je Coones kasnije priznao da je ubio Nicole tokom razgovora s agentima FBI-a.

Kad je par naposljetku došao na sud zbog svojih zločina, Jonesu je izrečena početna kazna od 54 mjeseca zbog ranijih optužbi za njegovu upletenost s Coonesom.

Dok je Coonesin odvjetnik inzistirao na tome da je ona 'žrtva' Jonesove, koja nije smjela imati kontakt s njom, na sudu joj se sudilo kao odrasloj osobi.

Tinejdžerka, koji danas ima 18 godina, optužena je za teško ubistvo, ubistvo, manipuliranje dokazima i zlostavljanje leša te je osuđena na doživotnu kaznu iza rešetaka, s mogućnošću uvjetnog otpusta nakon 25 godina.

Jones (34) je dobio istu kaznu.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.