18.9.2024. 9:42
0
Lukašenko upozorava: Napad na Bjelorusiju znači početak trećeg svjetskog rata
Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko izjavio je kako bi napad na njegovu državu značio početak trećeg svjetskog rata, prenosi Tanjug, pozivajući se na bjeloruske medije.

“Želim upozoriti naše protivnike, naše rivale. I one koji još ne razumiju. Nema potrebe da se ovo radi. Napad na Bjelorusiju je treći svjetski rat”, upozorio je dugogodišnji čelnik istočnoevropske države, prenosi BelTA.

Lukašenko je podvukao da Bjelorusija ima čime odgovoriti na vanjsku agresiju i da će se braniti njeni interesi i vrijednosti.

“Nećemo dozvoliti da bilo ko zadire u svetu zemlju naših predaka, nezavisnost i suverenitet naše otadžbine”, istakao je.

Bjeloruski predsjednik je ranije najavio hitan odgovor na kršenje državne granice u slučaju napada NATO-a.

Objasnio je da, ako počnu bilo kakve akcije protiv Bjelorusije, “neće imati drugog izbora”, podsjeća bjeloruska agencija BelTA.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.