21.9.2024. 15:54
0
U izraelskom napadu na školu u Gazi ubijen 21 Palestinac, među njima 13 djece
Najmanje 21 osoba, među kojima 13 djece, ubijena je u novom izraelskom vazdušnom napadu u Gazi, ovaj put na školu u naselju Zeitoun. Desetine su povrijeđene. Inače, u školi su smješteni raseljeni Palestinci, saopćila je Vlada Gaze.

U saopćenju se navodi da je u vazdušnom napadu ubijen 21 Palestinac, među kojima 13 djece, te šest žena od kojih je jedna bila trudnica.

- U napadu je povrijeđeno još 30 osoba, među kojima devetoro djece, saopćeno je.

Iz kancelarije su naveli da je od početka izraelske ofanzive na Gazu 181 centar za raseljene osobe bio na meti izraelskih snaga.

Medicinski izvor u baptističkoj bolnici Al-Ahli u gradu Gazi rekao je da su žrtve dovezene u bolnicu nakon napada na školu, u kojoj su bile smještene stotine raseljenih porodica. Očevici su ispričali da je izraelski vazdušni napad pogodio područje Asqoula u naselju Zeitoun, uzrokujući žrtve među onima koji su tražili utočište u školi.

Izraelska vojska je priznala da je gađala školu, tvrdeći da ju je Hamas koristio kao "komandni i kontrolni centar".

Inače, kršeći rezoluciju Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija koja zahtijeva hitan prekid vatre, Izrael se suočio s međunarodnom osudom usred svoje kontinuirane brutalne ofanzive na Pojas Gaze od napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra 2023. godine.

U izraelskim napadima na Gazu od tada je ubijeno više od 41.300 Palestinaca, uglavnom žena i djece.

Izrael je optužen za genocid na Međunarodnom sudu pravde.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.