21.9.2024. 19:04
0
Harris prihvatila poziv na CNN debatu, čeka se Trumpov odgovor
FOTO: EPA
Potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država Kamala Harris prihvatila je poziv CNN-a da se suoči s bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom u debati koja će se održati 23. oktobra, čime se dodatno zaoštrava politička borba u finalnim sedmicama kampanje.

"Kampanja potpredsjednice Harris spremna je za novu priliku da podijeli pozornicu s Donaldom Trumpom," izjavila je Jen O’Malley Dillon, predsjednica Harrisove kampanje, dodajući: "Trump ne bi trebao imati problema da pristane na ovu debatu."

Debata, koja će se održati u CNN-ovim studijima u Atlanti, podsjeća na prvo predsjedničko sučeljavanje 2024. godine između Trumpa i predsjednika Joea Bidena u junu. Upravo ta debata se pokazala kao ključni trenutak kampanje, nakon koje je Biden povukao svoju kandidaturu i podržao Harris kao demokratsku kandidatkinju.

Prošle sedmice Trump je nagovijestio da bi mogao pristati na treću predsjedničku debatu, nakon što je u septembru već učestvovao u sučeljavanju s Harris u Filadelfiji, koje je organizirao ABC. "Možda, ako budem u pravom raspoloženju," rekao je novinarima tokom posjete Kaliforniji, iako je ranije na Truth Social-u poručio: "NEĆE BITI TREĆE DEBATE!"

CNN je predložio format sličan junskom, u kojem bi Harris i Trump odgovarali na pitanja moderatora u trajanju od 90 minuta, bez prisustva publike u studiju.

"Potpredsjednici Harris i bivšem predsjedniku Trumpu upućen je poziv da učestvuju u debati ove jeseni jer vjerujemo da bi američki narod imao koristi od drugog sučeljavanja između dva kandidata za predsjednika Sjedinjenih Država," navodi CNN u saopštenju. "Radujemo se odgovorima iz obje kampanje kako bi građani imali priliku čuti više od kandidata i donijeti konačnu odluku."

Očekuje se da će ova debata biti ključna za oblikovanje posljednjih trenutaka predsjedničke utrke, dok oba kandidata nastoje pridobiti što veću podršku birača.

(Erna H.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.