30.9.2024. 17:36
1
Jedan od najboljih defanzivaca svih vremena: Preminuo legendarni NBA košarkaš
Dikembe Mutombo, legendarni košarkaš, preminuo je u 58. godini života.

Mutombo je preminuo od posljedica raka na mozgu, a vijest o njegovoj smrti potvrdila je zvanična stranica NBA lige.

"Dikembe Mutombo je jednostavno bio veći od života. Na parketu je bio jedan od najvećih blokera i defanzivaca u historiji NBA-ja. Van terena, dodirivao je dušu i srca svih te je pomagao svima", navodi se, između ostalog, u saopštenju NBA lige potpisanom od strane Adama Silvera, komesara najjačeg košarkaškog takmičenja na svijetu.


Mutombo je rođen u Demokratskoj Republici Kongo. Igrao je za Denver, Atlantu, Philadelphiju, New York, New Jersey i Houston. Njegov broj 55 penzionisan je u Nuggetsima i Hawksima.

Osam puta je imao čast igrati All-Star utakmice, a četiri puta je bio proglašen za najboljeg defanzivca NBA lige.

Svoju borbu sa karcinomom započeo je prije dvije godine. Nažalost, sada je došao kraj. 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.