11.10.2024. 9:44
0
Apokaliptične slike sa lica mjesta: Pogledajte šta je uragab Milton uradio kultnom stadionu koji vrijedi preko 300 miliona dolara
Stadion Tampa Bay Reysa poznat kao Tropicana Field ostao je bez krova tokom naleta uragana Milton koji je u noći između srijede i četvrtka pogodio Floridu.

Nakon što je najgori dio oluje prošao a vrijeme počelo da se smiruje, uslijedile su i prve fotografije koje svjedoče o razornoj moći vjetra.

Na fotografijama sa lica mjesta vidi se da je krov stadiona otvorenog 1990. godine u potpunosti srušen, dok su žrtve izbjegnute pukom srećom.

Ova zgrada je trebalo da posluži kao bazni centar za prvopozivce koji je trebalo da dođu na lice mjesta kako bi pomogli u saniranju posljedica i spašavanju onih koji nisu imali sreće da se na vrijeme sklone.

O snazi vjetra koji je pogodio ovu oblast govori i to da je krov Tropicana fielda bio napravljen tako da može da izdrži brzinu vjetra od 185 kilometara na sat.


Da krov ovog zdanja nije imao ni teoretsku šansu da izdrži pokazuje i podatak da je, u trenutku kada je udario u Tampa Bay, vjetar uragana Milton puhao brzinom između 200 i 250 kilometara na sat.

U trenutku izgradnje 1990. godine stadion je koštao 130 miliona dolara, što pretvoreno u današnju vrijednost dolara znači 300 miliona.

(Ajdin B.)

 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.