11.10.2024. 18:12
0
Drama u najavi: Kamala Harris i Donald Trump izjednačeni u ključnim državama
Potpredsjednica SAD i demokratska kandidatkinja za predsjednicu Kamala Harris i njen republikanski protukandidat Donald Trump uživaju podjednaku podršku u sedam ključnih saveznih država, pokazala je to predizmorna anketa Wall Street Journala.

Prema toj anketi, Harris ima marginalnu prednost od dva postotna boda u Arizoni, Georgiji i Michiganu, a Trump vodi za šest postotnih bodova u Nevadi te za jedan u Pensilvaniji. Izjednačeni su u Sjevernoj Karolini i Wisconsinu.

Anketa u kojoj je učestvovalo 600 registrovanih birača sprovedena je između 28. septembra i 8. oktobra s marginom greške od četiri postotna boda u svakoj saveznoj državi.

Anketa Reuters/Ipsos je ove sedmice također prognozirala mrtvu utrku na nacionalnoj osnovi, pri čemu je Harris imala neznatno vodstvo od 46 posto prema Trumpovih 43.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.