16.10.2024. 15:52
0
Za njemačku ministricu vanjskih poslova je sasvim okej ubijanje civila u Gazi: "Kada se Hamasovi teroristi skrivaju iza ljudi, iza škola, ulazimo u vrlo teška pitanja"
Njemačka ministrica vanjskih poslova, Annalena Baerbock, prilikom govora u njemačkom parlamentu rekla je kako Izrael ima pravo gađati civilne ciljeve ako se iza njih skrivaju Hamasovi teroristi.

- Samoodbrana ne znači samo napad na teroriste, već i njihovo uništavanje. Kada se Hamasovi teroristi skrivaju iza ljudi, iza škola, ulazimo u vrlo teška pitanja. Ali nećemo se ustručavati. Zato sam jasno dala do znanja UN-u da civilna mjesta također mogu izgubiti svoj zaštićeni status ako ga teroristi zloupotrijebljavaju. To je stajalište Njemačke i to je ono što nama znači sigurnost Izraela - izjavila je Baerbock, piše Index.hr.



Izrael od početka rata u Gazi tvrdi kako ne cilja namjerno civile, već da Hamas koristi bolnice, skloništa i škole za pripremu novih terorističkih akcija.

Međutim, od 7. oktobra prošle godine Izrael je ubio 42.400, a ranio 99.153 osobe, prenosi Anadolija.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.