23.10.2024. 15:38
1
Bombaški napad u Ankari, ima žrtava
FOTO: daily sabah
Jaka pucnjava i eksplozije čule su se u glavnom objektu turske avio-kosmičke industrije (TAI) u glavnom gradu Ankari u srijedu popodne.

Nekoliko žrtava je prijavljeno u terorističkom napadu koji je u srijedu poslijepodne ciljao na glavni pogon turske avio-kosmičke industrije (TAI) u glavnom gradu Ankari.

Nepotvrđeni izvještaji govore da je možda u pitanju bio bombaš samoubica.

Mediji su izvijestili o razmjeni pucnjave, iako nije jasno da li je riječ o terorističkom napadu.

Ministar unutarnjih poslova Republike Turske Ali Yerlikaya objavio je da je izveden teroristički napad na objekte (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan.

"Nažalost, nakon napada imali smo šehide i povrijeđene. Neka se Bog smiluje našim šehidima; Našim povrijeđenima želim brz oporavak. O razvoju događaja javnost će biti obaviještena. Molimo vas da uzmete u obzir navode iz službenih izvora", stoji u objavi.

Uzrok eksplozije i pucnjave koji je uslijedio ostao je nejasan, a neki mediji navode da se dogodio samoubilački napad.

Nepotvrđeni izvještaji kažu da su trojica naoružanih napadača pokušala upasti u prostorije i da je nakon toga izbio oružani sukob.

Ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya potvrdio je da je eksplozija koja se čula izvan prostorija teroristički napad, ali nije precizirao i rekao da će uslijediti daljnje izjave.

Snage sigurnosti, kola hitne pomoći i vatrogasci upućeni su u kampus TAI, koji zapošljava preko 15.000 ljudi.

Zaposleni u kompaniji, koja se nalazi na periferiji Ankare, odvedeni su na sigurno područje, prenose mediji.

(Erna H.) 

ANKARA
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.