23.10.2024. 16:01
0
Izraelska vojska se hvali progonom desetaka hiljada Palestinaca iz Jabalije
FOTO: AFP
Izraelska vojska objavila je snimke iz zraka koje pokazuju razaranje Jabalije (sjever Pojasa Gaze) velikih razmjera koje je natjeralo desetke hiljada Palestinaca na bijeg usred sve jače opsade i opetovanih prijetnji da ljudi odu ili se suoče s bombardiranjem, prenosi Al Jazeera.

Na snimcima se vide civili kako u velikom broju bježe iz tog područja dok su ih tenkovi i uništene zgrade okruživali.

Vojska se pohvalila da je još 20.000 Palestinaca sada prisilno raseljeno iz tog područja, “uprkos naporima Hamasa da spriječi građane da evakuiraju to područje”. Tvrde kako to označava “razbijanje Hamasove opsade Jabalije”. Izraelska vojska je također tvrdila da je uhapsila više od 150 palestinskih boraca na tom području.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.