23.10.2024. 22:14
0
Izraelska državna televizija: Tel Aviv se sprema da napadne Iran
Izraelska državna televizija KAN tvrdi da se Tel Aviv sprema da napadne Iran "uprkos pritisku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) da ublaži napad", javlja Anadolu.

Uvijestima, zasnovanim na riječima neimenovanih izraelskih zvaničnika, objavljeno je da je “Izrael svjedok jednog od najnapetijih i najsloženijih vremena u svojoj historiji, pripremajući se za mogući napad na Iran”.

U vijestima je navedeno da se “Izrael sprema da napadne Iran” unatoč tome što SAD vrši pritisak na njegovu deeskalaciju.

Izraelski ministar odbrane Yoav Gallant dao je izjavu o mogućem napadu na Iran tokom današnje posjete vojnoj bazi.

“Nakon napada na Iran, svi će razumjeti šta ste radili u procesu pripreme i obuke”, rekao je Gallant obračajući se vojnicima.

Američki državni sekretar Antony Blinken jučer je došao u Izrael u sklopu svoje bliskoistočne turneje, koja je započela nakon smrti vođe Hamasa Yahye Sinwara u izraelskom napadu na Rafah, južno od Gaze.

Američki državni sekretar Blinken je nakon posjete Izraelu otišao u Saudijsku Arabiju.

Iran je 1. oktobra pokrenuo raketni napad na Izrael.

Administracija Tel Aviva je najavila da će Iran odgovarati za ovaj napad.

U vijestima na izraelskoj televiziji Channel 13, tvrdilo se da su SAD tražile od Tel Aviva da “ublaži” napad na Iran.

Izraelska administracija nije dala nikakvu izjavu o ovoj tvrdnji.

S druge strane, američki državni sekretar Antony Blinken je u izjavi u Tel Avivu upozorio da odgovor Izraela Iranu ne bi trebao “pojačati tenzije”.

(Ajdin B.)

IranIzrael
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.