30.5.2016. 19:21
0
"BHRT je sam sebe doveo u ovakvo stanje, svi naši prijedlozi su bili blokirani od strane BHRT-a"
Generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/ Draško Milinović istakao je da je Upravni odbor BHRT-a izašao u javnost sa netačnim podacima u vezi sa međusobnim potraživanjima javnih servisa, i da usluge i potraživanja BHRT-a i RTRS-a već godinama nisu usklađene.

Reagujući na saopštenje Upravnog odbora BHRT-a o gašenju signala od 30. juna, Milinović je rekao da se postavlja pitanje kako su entitetski emiteri opstali kada imaju duplo manje prihode od BHRT-a, odnosno gdje je ovaj javni servis utrošio taj novac. 

Na nivou BiH, Radio-televizija Republike Srpske i RTV FBiH gledaniji su od BHRT-a sa mnogostruko boljim sadržajima i to dovoljno govori kakav je to javni emiter, naveo je Milinović. 

"Kada tome dodamo i opstrukcije iz Upravnog odbora BHRT-a u vezi sa novim modelom naplate RTV takse, ne čudi da su sami sebe doveli u ovakvo stanje, jer svi prijedlozi za poboljšanje ukupne situacije sva tri javna emitera koji su dolazili od RTRS-a i FTV-a bili su na ovaj, ili onaj način blokirani od istog tog Upravnog odbora BHRT-a", istakao je Milinović i poručio da će RTRS nastaviti nesmetano da funkcioniše. 

Upravni odbor /UO/ BHRT-a odlučio je danas da ovaj medij od 30. juna privremeno prekine produkciju i emitovanje programa. 

Iz BHRT-a je saopšteno da je ova odluka direktna posljedica duga entitetskih emitera u iznosu od 25 miliona KM - Radio-televizije Federacije BiH 16,5 miliona i Radio-televizije Republike Srpske 8,8 miliona KM. 

(Srna)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.