1.6.2016. 17:46
0
Sindikat BHRT-a: Niko ne može ugasiti signal ili privremeno obustaviti produkciju
Sindikalna organizacija BHRT-a, u okviru Državnog sindikata uposlenika u institucijama BiH, danas je na prvoj vanrednoj sjednici Skupštine SO BHRT-a održanoj u prostorijama BHRT-a donijela četiri zaključka.

U prvom se navodi da niko ne može ugasiti signal ili privremeno obustaviti produkciju programa BHRT-a, pa ni Upravni odbor BHRT, osim osnivača Parlamentarne skupštine BiH, koja u okviru svojih nadležnosti i odgovornosti može jedino osigurati nesmetano funkcionisanje i finansijsku održivost Javnog RTV servisa emitiranja.

Zaključeno je da Upravni odbor BHRT-a podnese ostavku zbog odstupanja od svojih ingerencija predviđenih Zakonom i jer svojim najavama i aktivnostima ugrožava pravo na rad uposlenih u BHRT-u, a činjenica je da UO BHRT-a nije na vrijeme reagovao kako riješiti  način naplate RTV takse.

Treći je zaključak da se sudskim putem riješe potraživanja od Federalne televizije (16,5 miliona KM ) i RTRS-a (8,8 miliona KM ), uz opravdano pitanje zašto se čekalo da dostignu nevedeni iznosi i ugrozi rad, poslovanje i postojanje BHRT-a.

Također je zaključeno da Ured za reviziju BiH  ispita poslovanje  BHRT-a, ali da i entitetski Uredi za reviziju ispitaju poslovanje entitetskih javnih emitera, saopoćeno je iz tog sindikata.  

(Fena)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.