3.6.2016. 9:36
0
Večeras na TV Pink BH saznajte da li će zaista doći do gašenja BHRT-a
Upravni odbor Bosanskohercegovačke radio-televizije u ponedjeljak je donio odluku da od 30. juna privremeno prekine produkciju i emitiranje programa.

Ova odluka direktna je posljedica duga entitetskih emitera veća od 25 miliona konvertibilnih maraka (više od 12,5 miliona eura): Radio-televizije Federacije Bosne i Hercegovine 16,5 miliona KM (oko 8,3 miliona eura) i Radio-televizije Republike Srpske 8,8 miliona KM (oko 4,4 miliona eura), saopćili su iz ove televizije.

Institucije države Bosne i Hercegovine nisu riješile dugotrajan problem RTV takse i finansiranja javnog servisa.

Da li će zaista doći do gašenja BHRT-a? Da li su politički lideri odlučili ugasiti Javni servis? Postoji li dug FTV i RTRS prema BHRT? Zašto je pasivna uloga RAK-a? Koliko pojedini poslanici zbog entitetskih emitera prave štetu BHRT-u. Na ova, ali i druga pitanja, odgovara gost emisije „Na kraju sedmice“ generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović. NA KRAJU SEDMICE, večeras od 18:20 sati u programu TV Pink BH. 

Urednik i voditelj: Sanel Musaefendić

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.