3.9.2016. 12:59
0
Uskoro testno emitovanje digitalnog signala u BiH
Testno emitovanje digitalnog signala u BiH trebalo bi da počne polovinom septembra u Banjaluci, Mostaru i Sarajevu, dogovoreno je na sastanku predstavnika javnih servisa u BiH, Regulatorne agencije za komunikacije /RAK/ BiH i Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Emitovanje bi trebalo da traje 90 dana, a datum njegovog početka biće naknadno dogovoren. 

RAK BiH je prije mjesec dana dobio informaciju da je sva nabavljena oprema za potrebe emitovanja digitalnog signala instalirana i da je prošla tehnički prijem. 

Za početak su izdate dozvole da digitalni signal bude emitovan na širim područjima Banjaluke, Mostara i Sarajeva koja su u zoni prijemnika sa Kozare, Bjelašnice i okoline Mostara.

(Srna)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.