9.12.2016. 15:30
0
Nagrada Populacijskog fonda UN-a i veliko priznanje za „Zabranjeni Forum“
Talk Show „Zabranjeni Forum“ TV Pink BH je još jednom opravdao epitet društveno-odgovornog televizijskog programa koji je ovaj put prepoznat i od strane UNFPA, Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija.
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, ured UNFPA u Bosni i Hercegovini je organizovao natječaj za doprinose organizacija civilnog društva, institucija vlasti, medija, privrednih subjekata i posvećenih fizičkih osoba u Bosni i Hercegovini u okviru jedne od ključnih prioritetnih oblasti iz mandata UNFPA: Seksualno nasilje u oružanom sukobu; Rodno zasnovano nasilje/rodna jednakopravnost; Seksualno i reproduktivno zdravlje i reproduktivna prava i Starenje stanovništva.

Zabranjeni Forum, talk show koji gradi dijalog osvojio je UNFPA nagradu za 2016. godinu iz oblasti Starenja stanovništva u kategoriji medija. Aleksandar Hršum, urednik i voditelj emisije, naglašava kako je sretan što je “Zabranjeni Forum” kao društveno-odgovorna emisija prepoznata od strane UNFPA, Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija.

Želim da izrazim zahvalnost fondu UN-a što je prepoznao 'Zabranjeni Forum' TV Pink BH kao emisiju koja je društveno odgovorna i koja se bavi društveno-odgovornim pitanjima. Programski tim talk showa koji gradi dijalog je u ovom ciklusu emitovanja tematizirao oblast starih lica koja su na neki način zaboravljena u našem društvu i izgleda da smo timski dobro oslikali cijelu priču koja je prepoznata od strane Ujedinjenih Nacija. Mi definitivno nastavljamo dalje, nagrade su motiv da idemo dalje i ja obećavam u ime programskog i produkcijskog  tima 'Zabranjenog Foruma' da će ovakvih i sličnih tema biti i u 2017. godini.“ - ističe urednik i voditelj Aleksandar Hršum.

Podsjećamo, UNFPA nagrada je ustanovljena kako bi se odalo priznanje u nastojanjima koja se suprostavljaju društvenim stereotipima, koja ukidaju predrasude prema marginaliziranim grupama ili koja značajno doprinose unapređenju ljudskih prava u pomenutim oblastima.
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.