13.12.2018. 11:12
0
Telefonski razgovor Kesića i novinarke Studija B: Zašto dovodite takve ljude u emisiju, zar vas nije sramota da me zovete? Sram vas bilo!
Autor i voditelj emisije "24 minuta" Zoran Kesić pozvan je u oktobru od novinarke Valentine Milenković da gostuje na Studiju B u emisiji "Panorama", zajedno sa Draganom J. Vučićevićem. Pošto je telefonski razgovor sniman, nedavno se pojavio na društvenim mrežama i momentalno postao viral.

Kesić, koji je i sam radio na Studiju B prije 20 godina, odbio je poziv u emisiju i objasnio koleginici sa ove televizije koja je razlika u gostima koje on dovodi u "24 minuta", i gostima koje dovode prorežimske televizije. Razgovor je za manje od 24 sata preslušalo više od 35 hiljada ljudi.

Čitav razgovor je pun zanimljivih detalja, od kojih je najviše pažnje privukao stav novinarke kojim je, kako se čini, potvrdila ono o čemu pola Srbije priča.

Inače, Kesić je prije nekoliko dana za Danas izjavio da je današnji Studio B imitacija Miloševićeve TV Bastilje, "brutalno laganje, etiketiranje nepodobnih, pretvaranje reporterskog izvještaja u lični komentar, novinari kao politički komesari, televizija kao glasilo partije i ostalih". Ovo je rekao povodom sramnog izvještavanja Barbare Životić, koje je podiglo puno buke po medijima i društvenim mrežama.

Čitava ova priča, u suštini, nije toliko o samom Studiju B, već o stanju medija generalno u Srbiji. Kesićev razgovor je postao dosta dobar dokaz koliko se razlikuju te dvije strane Srbije, a pozdrav autora emisije "24 minuta" na kraju razgovora odzvanja dosta gorko:

"Prijatno i sram vas bilo", prenosi Noizz.rs.

(Alen Avdić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.