22.5.2019. 21:52
0
Ova serija već nakon tri epizode ima bolje ocjene od GOT-a i Breaking Bada
Nova HBO-ova mini serija Černobil oduševila je gledatelje u toj mjeri da su je neki već nakon prve epizode proglasili jednom od najboljih serija godine. Iako su objavljene samo tri epizode (od ukupno pet), serija je već sad postigla bolje ocjene na IMDB-u i od planetarno popularne Igre prijestolja, kao i od hit-serije Breaking Bad.

Trenutno joj prosječna ocjena iznosi impresivnih 9,6, a ne prestaje oduševljavati ni kritiku ni publiku. 
Serija u pet nastavaka prikazuje što je pošlo po zlu u nuklearnoj elektrani u bivšoj Sovjetskoj Ukrajini, u noći s 25. na 26. aprila 1986. godine, ali prikazuje i kako je došlo do eksplozije, kao i posljedice. 

Čini se da je upravo činjenica da je snimljena po stvarnim događajima najviše privlači i zadržava pozornost gledatelja, a mnogi su je na društvenim mrežama proglasili remek-djelom. 



"Nikad u životu nisam vidio nešto tako užasavajuće kao Černobil. Ni blizu. Pravi horor, a sve se to zaista dogodilo. Ponekad ti televizijske drame mogu otvoriti oči o nečem što se stvarno dogodilo bolje nego bilo koji drugi medij."

"Černobil je je**no remek-djelo. Ako još niste počeli gledati, morate, vjerujte mi."

"Černobil je jedna od najstrašnijih serija koje sam ikad vidio, a to se ZAPRAVO DOGODILO."

Černobilska katastrofa još uvijek se smatra jednom od najgorih katastrofa za koje je zaslužan čovjek. Prema BBC-ju, "događaj je pogodio više od 3,5 miliona ljudi i kontaminirao gotovo 50.000 četvornih kilometara Zemlje".

Dramatična serija prati, između ostalih, Valeryja Legasova, fizičara i šefa povjerenstva koje istražuje katastrofu. U mini-seriji se vidi koliko je tragičan incident pogodio Zemlju, ali i samog Legasova. Černobil također istražuje događaje koji su izravno uslijedili nakon katastrofe te kako su se neke stvari, sugerira show, prikrivale, prenosi Index.hr.



(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.