21.1.2022. 10:00
0
Stiže najskuplja serija svih vremena, pogledajte prve kadrove ‘Gospodara prstenova’
Konačno je ‘osvanuo’ trailer za seriju Gospodar Prstenova koja će biti emitirana na Amazon Primeu. Prikazuje kovanje prstena te odlomak iz knjiga. A spominje i neka mjesta, uključujući Maglene planine, Lindon i Numenor. Prva sezona stiže 2. septembra ove godine, a nove epizode izlazit će svakog petka.

Serija se odvija u drugom dobu Međuzemlja, koje se proteže kroz dugo razdoblje između izvornog Mračnog lorda Morgotha i prvog poraza njegovog sluge Saurona. A sve to je hiljadama godina prije radnje iz filmova o Gospodaru prstenova.

– Predstojeća serija Amazon Studios prvi put na ekrane donosi herojske legende legendarnog Drugog doba historije Međuzemlja. Ova epska drama smještena je hiljadama godina prije događaja iz Hobita i Gospodara Prstenova JRR Tolkiena, i vratit će gledatelje u doba u kojem su kovane velike sile, kraljevstva su se uzdizala i padala u propast, nevjerojatni junaci bili su testirani, nada obješena najtanjim nitima, a najveći zlikovac koji je ikad potekao iz Tolkienova pera prijetio je da zavije sav svijet u tamu. Počevši u vremenu relativnog mira, serija prati ansambl likova, poznatih i novih, dok se suočavaju s dugo strahovanim ponovnim pojavljivanjem zla u Međuzemlju. Iz najmračnijih dubina Maglenih planina, do veličanstvenih šuma prijestolnice vilenjaka Lindon, do otočnog kraljevstva Númenor koji oduzima dah, do najudaljenijih dijelova karte, ta će kraljevstva i likovi stvoriti nasljeđe koje živi dugo nakon toga oni su otišli – stoji u sadržaju serije.

Producenti J.D Payne i Patrick McKay rekli su da je njihova želja bila da osmisle naslov koji bi ‘mogao živjeti u srži knjige pored drugih klasika J.R.R Tolkiena.

– Prstenovi objedinjuju sve glavne priče Drugog doba Srednje zemlje: kovanje prstenova, uspon Mračnog gospodara Saurona, epsku priču o Numenoru i Posljednji savez vilenjaka i ljudi – objasnili su.

Podsjetimo, serija se smatra najskupljom TV serijom svih vremena. Prva sezona košta 450,000.000 dolara – preko 770 miliona KM.



(Ajdin Balićevac)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.