4.8.2022. 21:15
0
Napadač na šetača pasa Lady Gage osuđen na četiri godine zatvora
Jedan od muškaraca koji je prošle godine učestvovao u napadu i ranjavanju Rajana Fišera (Ryan Fischer), šetača pasa pjevačice Lejdi Gage (Lady Gaga), osuđen je na četiri godine zatvora, prenosi CNN.

Džejlin Vajt (Jaylin White,20) na saslušanju u Los Anđelesu priznao je da je bio dio naoružane grupe tokom incidenta gdje su pucali na Fišera koji je u februaru 2021. šetao tri buldoga u Holivudu, prenosi portal "Avaza". 

Sve je zabilježeno putem nazdornih kamera čiji snimci prikazuju kako se automobil zaustavlja pored Fišera te iz njega iskaču dvije osobe. Uslijedio je fizički obračun. Jedan od napadača obuzdavao je žrtvu dok je izgledao kao da drugi upire pištolj u njega. 

Zatim se čuje pucanj i žrtva pada na pod, dok napadači zajedno sa dva psa jure natrag u automobil. Fišer, koji je pogođen iz vatrenog oružja, zadobio je teške povrede.

Psi su pronađeni nakon nekoliko dana kada je pjevačica ponudila nagradu od 500.000 dolara.

Pored Vajta, optuženi su Džejsm Hauard Džekson(James Howard Jackson, 19) te Lafajet Šon Velej (Lafayette Shon Whaley,28) a policija smatra kako psi nisu bili meta zbog njihove vlasnice već jer je riječ o pasminama koje su izuzetno vrijedne na crnom tržištu, navodi portal "Avaza". 


(Aldina R.) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.