24.11.2022. 18:50
0
Voditelj gubi bitku s rakom: Dali su mi otkaz kad su saznali dijagnozu
Televizijski voditelj Jonnie Irwin gubi bitku s rakom. Sada je optužio producente emisije Mjesto pod suncem da su mu dali otkaz nakon što im je rekao da ima rak u terminalnoj fazi.

Irwin je za The Sun rekao da ga je Freeform Productions “isplatio za ostatak sezone i nije obnovio njegov ugovor”, što je “bilo stvarno nisko”. Ranije ovog mjeseca otkrio je da mu se rak pluća proširio na mozak.

Irwin je voditelj emisije A Place in the Sun od 2004. godine, a od 2010. pojavljuje se u emisiji Escape to the Country na BBC One. Rak mu je dijagnosticiran 2020. i dato mu je šest mjeseci života, no svoju dijagnozu nije javno objavio do nedavno.

“Mogao sam raditi na emisiji Escape to the Country i putovati na nekoliko dana. Kada su mi rekli da ne mogu, srce mi je bilo slomljeno. To što su više ne radim na emisiji utjecalo je na moje mentalno zdravlje. Sada sam porodični čovjek, no volim biti voditelj, putovati i zarađivati novac za svoju porodicu. Nisu mislili na mene”, kazao je Irwin.

“Nakon dvije sedmice nova osoba preuzela je emisiju. Mislim da sam nakon 18 godina zaslužio malo više poštovanja. To je ipak bio moj prvi televizijski posao”, dodao je voditelj.

Freeform i Channel 4, na kojem se emisija prikazuje, rekli su da “nijedan kamen nije ostao neprevrnut” u potrazi za načinom da on ostane, ali nisu mogli dobiti osiguranje.

“Iako nismo mogli nastaviti snimati s njim u inozemstvu, drago nam je što je mogao ostati kao dio našeg tima u Velikoj Britaniji. Mi, naravno, razumijemo koliko to mora biti frustrirajuće za njega u ovom nevjerovatno teškom trenutku”, kazali su u saopćenju.

(A. Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.