15.6.2023. 22:25
0
Netflixu zbog jedne najave skočile dionice
FOTO: AP
Netflix je objavio kako planira ove jeseni da započne s prijenosima sportskih događaja uživo. Za početak s golf turnirom slavnih.

Kompanija je potvrdila da je u ranoj fazi razgovora o emitovanju turnira, koji uključuje profesionalne golf igrače i vozače Formule 1.

To bi bio prvi sportski prijenos uživo na Netflixu. Direktori Netflixa su tu ideju raspravljali i analizirali više od godinu dana.

Drugi streaming servisi već su ranije počeli da prate sportske događaje poput bejzbol i fudbalskih utakmica, dok je Netflix u prošlosti uživo emitovao tek komične evente.

Prenošenje sportskih događaja mogla bi biti nova prilika za Netflixov oglašivački posao, obzirom da je nedavno uveo jeftiniju pretplatu sa oglasima. Navodno su odmah skočile dionice Netflixa.

(Erna H.) 

NETFLIX
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.