8.2.2024. 8:32
0
Cijeli svijet očekuje: Intervju američkog novinara Tuckera Carlsona s Putinom bit će emitiran večeras
FOTO: screenshot
Intervju američkog voditelja Tuckera Carlsona, bliskog Donaldu Trumpu, s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom bit će emitiran u četvrtak na njegovoj stranici, objavio je u srijedu Carlson na svom Instagram profilu.

Intervju će biti objavljen u ponoć po srednjoeuropskom vremenu.

Tucker Carlson, blizak prijatelj Donalda Trumpa koji je dugo bio medijska zvijezda na kanalu Fox News, uputio se u Moskvu na prvi intervju koji je Putin dao zapadnom novinaru otkako je započela ruska invazija na Ukrajinu u februaru 2022.

Taj kontroverzni, ali vrlo poznati voditelj u Sjedinjenim Državama nedavno je otpušten s Fox Newsa i od tada vodi emisiju na X-u (bivši Twitter).

Carlsonov posjet, koji je posljednjih mjeseci u više navrata kritizirao američku podršku Ukrajini, opsežno su popratili ruski državni mediji.

“Većina Amerikanaca je neinformirana, nemaju pojma što se događa u regiji, ovdje u Rusiji ili 950 km dalje u Ukrajini. Trebali bi znati, jer oni sami financiraju velik dio rata”, izjavio je Tucker Carlson u video objavljenom u utorak, u kojem se detaljno navode razlozi koji su ga nagnali da podnese zahtjev za ovim intervjuom.

Uz Bijele kuće u srijedu su ocijenili da ovaj intervju s Vladimirom Putinom nije neophodan da bi se razumjela “brutalnost” ruskog predsjednika.

“Ono što je Putin učinio u Ukrajini trebalo bi biti očito svima, kao i izmišljeni i smiješni razlozi kojima pokušava opravdati” svoj postupak, priopćeno je iz ureda glasnogovornika Vijeća za nacionalnu sigurnost Johna Kirbyja.

Američki voditelj pohvalio se i kako je on jedini novinar koji je izrazio volju razgovarati s ruskim predsjednikom. Tvrdnja je u suprotnosti s izjavama Kremlja, koji tvrdi da od zapadnih medija već jesu zaprimili zahtjeve za intervjue s Vladimirom Putinom.

No za razliku od njih, Tucker Carlson ima “stav koji je u suprotnosti s onim tradicionalnih anglosaksonskih medija”, ocijenio je glasnogovornik ruskog predsjedništva Dmitrij Peskov.

(Erna H.) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.