1.3.2016. 16:12
0
„Svaki sportista živi za nastup pod zastavom svoje zemlje, teška srca propuštam meč“
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur neće biti na raspolaganju Ameru Deliću, selektoru Davis Cup reprezentacije BiH, koja će se u Zenici sastati sa Tunisom u okviru 1. kola Euroafričke zone za tenisere.

Tim povodom se oglasio i Džumhur, a njegovo saopćenje u nastavku prenosimo u cjelosti:

„Svaki sportista živi za dan kada će nastupati pod zastavom svoje zemlje. Upravo zbog toga, teška srca propuštam meč Davis cupa u Zenici. Kao i prošle sezone, i ove se Davis Cup meč prvog kola igra sedmicu prije Indian Wellsa, prvog Mastersa u sezoni. Upravo je to razlog sto ću morati propustiti meč prvog kola protiv Tunisa, jer jednostavno bi bilo previse naporno za mene i moje tijelo dolaziti u Evropu iz Amerike i ponovo nakon Davis Cup meča vratiti se u Ameriku i za dan ili dva igrati jedan od najbitnijih turnira u sezoni. 

Ovo je također olimpijska godina, kada svaki dobar rezultat može da mi osigura dobru poziciju za Olimpijske igre u Rio de Janeiru i ovo je prvi put kada sam svoje igračke planove stavio ispred nastupa za reprezentaciju. U posljednjih šest godina seniorskog Davis Cupa propustio sam samo jedan nastup za državu. Trenutno se nalazim u Americi, gdje se pripremam za Indian Wells, koji počinje 11. marta i u razgovoru sa selektorom zaključili smo da je bolje da propustim meč Davis Cupa, kako bih se što bolje spremio za ovaj turnir, gdje ću također predstavljati svoju zemlju. 

Igračima iz reprezentacije želim puno sreće u Zenici i zaista sam tužan što neću imati priliku zaigrati pred domaćim navijačima, koji će, nadam se, doći u velikom broju da bodre naš tim. Već od sljedećeg kola sam na raspolaganju selektoru i igračima iz reprezentacije, za koje sam uvjeren da imaju snage i kvaliteta da nadigraju protivnika. 

Sretno momci! Vidimo se uskoro, a svim građanima naše jedine Bosne i Hercegovine, želim sretan Dan nezavisnosti.“

(Nedim Pobrić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.