29.3.2016. 11:26
0
Džumhur: Protiv Raonića ne očekujem ništa posebno, želim uživati u ovom turniru
Težak meč i psihički i fizički, to sam znao i bio sam spreman. Kukushkin igra potpuno različit tenis, od onoga kojeg igra Nadal i njegova igra mi nije omogućavala u prvom setu da odigram kvalitetno. Ipak, uspio sam u drugom da pronađem igru, rekao je Damir Džumhur, najbolji bh. teniser.

Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački teniser, noćas je pobijedio Kazahstanca Mihaila Kukuškina i tako se plasirao u osminu finala ATP Masters turnira u Miamiju, gdje igra u životnoj formi i gdje je prethodno sa turnira izbacio i slavnog Španca Rafaela Nadala

"Težak meč i psihički i fizički, to sam znao i bio sam spreman. Kukuškin igra potpuno različit tenis, od onoga kojeg igra Nadal i njegova igra mi nije omogućavala u prvom setu da odigram kvalitetno. Ipak, uspio sam u drugom da pronađem igru, a bilo je puno dugih poena, mnogo trčanja, dosta iscrpljujućih poena, ali to je bilo ono kako sam morao igrati da bih ga dobio", rekao je Džumhur, te dodao:

"Ima veoma čudnu igru, ali čim sam se navikao na njegove udarce bilo je lakše igrati. Mentalno sam bio opet čvrst i ponovo sam uspio da nakon gubitka prvog seta, dobijem druga dva, što mi je nekada nedostajalo. Sada je i to na svom mjestu i puno mi je lakše igrati".

U osmini finala ATP Mastersa u Miamiju igrat će protiv Kanađanina Miloša Raonića.

"Sljedeći je Raonić i tu ne očekujem ništa posebno. Želim da uživam u ovom trenutku i turniru. Ovo je bio najbitniji turnir ove godine, a iskreno nisam ni sanjao da će ovako na kraju ispasti. Ovim bodovima sam obezbijedio Roland Garros i Wimbledon i puno će mi biti lakše igrati u nastavku sezone". 

(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.