3.8.2016. 11:30
0
Nadal ipak nastupa na OI: Igraće singl, dubl i miks
Španski teniser Rafael Nadal potvrdio je da će na Olimpijskim igrama nastupiti u sve tri konkurencije, u pojedinačnoj, dubl i miks.

Spekulisalo se da bi Nadal mogao da odustane od nastupa zbog problema sa zglobom, ali će se ipak boriti za tri zlatne medalje u Riju, prenosi B92. 

- Situacija nije najbolja, ali pokušaću da igram sve -  rekao je Nadal, što je potvrdila i selektorka španskog olimpijskog tima u tenisu Konchita Martinez.

Nadal će u dublu igrati sa Markom Lopezom, a u miksu sa najboljom španskom teniserkom Garbine Mugurusom.

Već sada legendarni Španac osim 14 Grand Slam titula  ima i zlatnu olimpijsku medalju sa Igara u Pekingu 2008. godine, dok je London propustio zbog povrede koljena.

Žrijeb parova u pojedinačnoj konkurenciji je u četvrtak u 16.00 sati, a Olimpijske igre počinju u subotu.


(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.