4.9.2016. 11:25
0
Murray i Serena Williams u osmini finala
Na posljednjem teniskom Grand Slam turniru sezone US Openu u New Yorku u 3. kolu nije bilo većih iznenađenja.

Drugi nosilac Britanac Andy Murray  je u četiri seta eliminirao je Italijana Paola Lorenzija s 7:6 (4), 5:7, 6:2 i 6:3.

Nepostavljeni Argentinac Juan Martin Del Potro pobijedio je 11. nosioca Španca  Davida Ferrera sa 7:6 (3), 6:2 i 6:3 i tako nastavio seriju dobrih igara, nakon što je prošlog mjeseca na Olimpijskim igrama u Riju osvojio srebrenu  medalju.

U dalje takmičenje su se plasirali treći nosilac  Švicarac Stan Wawrinka, šesti nosilac Japanac te osmi noasilac  Dominic Thiem iz Austrije.

To je uspjelo  Iliji Marčenku, koji je u 2. kolu eliminirao Damira Džumhura. Ukrajinac se u osminu finala plasirao nakon što mu je predao meč 14. nosilac Australac Nick Kyrgios kod rezultata 4:6, 6:4 i 6:1. 

U ženskon dijelu turnira prva igračica svijeta  Amerikanka Serena Williams je za sat igre  sa 6:2 i 6:1 savladala Šveđanku  Johannu Larsson. Njena naredna protivnica biće Kazahstanka Jaroslava Švedova, koja je u 3. kolu sa  6:2 i 7:5 eliminirala Kineskinju  Shuai Zhang.


Za 34-godišnju Amerikanku to je bila 307 pobjeda  na Grand Slam turnirima, kojom je iza sebe ostavila Martinu Navratilovu i  tako se na apslolutnom vrhu pobjeda na najveća četiri turnira  na svijetu izjednačila sa  Švicarcem  Rogerom  Federerom. 

Poljska teniserka  Agnieszka Radwanska se  peti put plasirala osminu finala US Opena nakon što je u 3. kolu  sa 6:2 i 6:3 savladala  Francuskinju  Carolinu Garciju. 

U osminu finala su se plasirale i peta nositeljica Rumunka Simona Halep, koja sa 6:1, 2:6 i 6:4 pobijedila Mađaricu Timeo Babos, te šesta nositeljica  Venus Williams, pobjedom nad Njemicom Lauro Siegemund sa 6:1 i 6:2. 

(FENA)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.