6.9.2016. 10:03
0
Bašić danas protiv Coppejansa
Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić danas će igrati meč prvog kola ATP Challenger turnira u St Remyju (Francuska), vrijednog 42.500 eura.
Protivnik 25-godišnjem Sarajliji bit će Kimmer Coppejans, 22-godišnji Belgijanac koji je postavljen za osmog nosioca.

Bašić je posljednju pobjedu ostvario krajem jula na Challengeru u Španiji gdje je došao do polufinala, a nakon toga uslijedili su nastupi na Olimpijadi u Rio de Janeiru te kvalifikacijama za US Open gdje je zaustavljen na početku turnira. Vjeruje da se može vratiti na pobjednički kolosjek i proći prvu prepreku na turniru u Francuskoj.

Meč počinje u 11 sati.

Na ovom turniru nastupa i Aldin Šetkić, ali on bi meč prvog kola protiv Francuza Mathiasa Bourguea trebalo da odigra u srijedu.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur nastupit će na Challengeru u holandskom Alphen aan den Rijnu. Džumhur je drugi nosilac, a u prvom kolu se sastaje s Austrijancem Bastianom Trinkerom. On bi također trebalo da meč igra u srijedu.

(Fena)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.