9.9.2016. 17:30
0
Federer: Đoković je jednostavno predobar
Roger Federer ima prilično jednostavan odgovor na to zašto je Đokovića gotovo nemoguće pobijediti.

Federer ne igra na US openu, ali poručio je da će bilo ko teško savladati Đokovića na putu do trofeja.

"Lijepo je vidjeti da je trka ponovo zanimljiva, Andy je uspio da smanji razliku u odnosu na Novaka. Takođe, prije svega, vidjeti Novaka kako osvaja Roland Garos je bila ogromna stvar – za tenis, za njega... Da osvoji sva četiri Slema, da kompletira Grand slam karijere. Pri tom, osvojio je i sva četiri najveća turnira u nizu, godina za nama bila je fenomenalna za njega." - počeo je Federer i onda se osvrnuo na turnir koji je u toku:

"Biće ga izuzetno teško pobijediti na US Openu, jednostavno – toliko je dobar. Kada izađe na Arthur Ash, ili bilo koji teren takve veličine, gdje se igra u pet setova, nevjerovatno teško ga je savladati ", kaže Švicarac.

Đokoviću su ostale dvije prepreke do trofeja na Flashing Meadowsu, prvo Monfils, a onda pobjednik meča Wavrinka - Nishikori.


(Anesa Agović / CDM)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.