20.9.2016. 22:18
0
Đoković priznao: Više ne uživam na terenu
FOTO: Novak Đoković
Novak Đoković upotpunio je Grand Slam ove sezone osvojivši Roland Garros, posljednji veliki turnir koji mu je nedostajao u kolekciji. No nakon posljednjeg velikog uspjeha u svojoj karijeri kao da je izgubio motiv, čovjek koji je u proteklih pola desetljeća osvojio gotovo sve što je mogao u tenisu prestao je pobjeđivati.

Kriza je započela ispadanjem u 3. kolu Wimbledona, potom je izgubio u prvom meču na Olimpijskim igram, a posljednji težak poraz doživio je u finalu US Opena. Srpski teniser konačno je odlučio otkriti što se promijenilo.

"Nakon Pariza sam prestao uživati na terenu, ne mogu pronaći svježinu i staloženost. Malo me muče i povrede, ali uvjeren sam kako će se sve promijeniti na koncu sezone," kaže uoči zadnja četiri turnira u godini."

Sezonu će završiti nastupima u Pekingu, Šangaju, Parizu i tradicionalno na Mastersu u Londonu. Novu godinu će sigurno dočekati na vodećem mjestu ATP ljestvice, ali sve je izvjesnije kako je njegova dominacija svjetskim tenisom pri kraju, prenosi Index.

 
(Anesa Agović)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.