17.11.2016. 14:52
0
''Novakov problem nije nedostatak ljubavi prema tenisu, on i dalje voli da trenira i ide mu jako dobro. Ne treba praviti dramu oko toga",
Marijan Vajda, dugogodišnji trener najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, otkrio je u izjavi za medije koji trenutak u ovoj sezoni je najteže pao trenutno drugom reketu sveta.
U izjavi Vajda se dotakao krize u rezultatima srpskog asa, pre svega poraza na startu Igara u Rio de Janeiru.

"Novak se nosio sa više stvari u isto vrijeme. Poraz na Olimpijskim igrama u Riju ga je baš pogodio. Stvarno ga je bolio taj poraz. Uz to je imao i povredu zgloba. Posle svega toga, plasman u finale US opena bilo je "čudo". Ne treba da se zanemari činjenica da je ulazak u finale veliki uspjeh. Sezona je bila veoma teška, ali to smo i očekivali zbog osvajanja Roland Garrosa. Bilo je mnogo lijepih trenutaka, zbog kojih smo nažalost, platili cijenu. Ljudi govore o krizi, ali nije moguće pobeđivati stalno", istakao je Vajda, prenosi Kurir.

Slovački stručnjak je rekao da nije zabrinut zbog budućnosti karijere Đokovića.

"Ne, nisam zabrinut. Uzmite u obzir kontekst. Novak je osvojio četiri grand slama zaredom što se nije dogodilo od 1969. godine. On je svu energiju usmjerio ka Roland Garrosu i Pariz ga je ispraznio. Koncentracija je poslije toga nestala. Poslije toliko godina zajedničkog rada, znali smo da će se to desiti i da ne treba gurati previše. Na ovako visokom nivou, potrebna je ekstremna koncentracija svake nedjelje. Andy Murray je zaslužio da bude broj jedan, ali Novak Đoković je još uvijek tu", kazao je Vajda,  a piše Kurir.
Marjan Vajda se osvrnuo i na priče kako Đoković više nije dovoljno posvećen tenisu.

"Federer, Nadal, Murray  i Đoković su u vrhu godinama, ali su oni i dalje ljudi. Razumite, imaju živote van tenisa, neke stvari se događaju i to je sasvim normalno. Novakov problem nije nedostatak ljubavi prema tenisu, već samo zadržavanje maksimalne koncentracije tokom cijele godine. On i dalje voli da trenira i ide mu jako dobro. Ne treba praviti dramu oko toga", dodao je Novakov trener.

(Amila Alijagić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.