19.11.2016. 9:17
0
Čilić preko Nishikorija do 6. mjesta
Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobijedio je u svom zadnjem meču na ovogodišnjem ATP finalu u Londonu Japanca Keija Nishikorija s 3-6, 6-2, 6-3, pa će godinu završiti na šestom mjestu ATP ljestvice što mu je najbolji renking u karijeri.
Pobjedom Murraya nad Wawrinkom, Nishikori je već tada izborio polufinale kao drugi u skupini, dok se Čilić borio da pobjedom preskoči Francuza Gaela Monfilsa na šestom mjestu ljestvice. Također, ovo je bila i prva Čilićeva pobjeda u svom šestom meču na završnim turnirima sezone. To mu nije bilo dovoljno za plasman u polufinale, ali se utješio renkingom karijere te smanjenjem zaostatka u međusobnim mečevima s Nishirkorijem na 6-7. 

Prvi tenisač svijeta Andy Murray će se u polufinalu u subotu sučeliti Kanađaninu Milošu Raoniću, dok će Nishikori igrati protiv Novaka Đokovića.

(Fena)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.