22.1.2017. 14:39
0
Federer u četvrtfinalu Australian Opena
Bivši broj jedan i osvajač 17 Grand Slam titula Švicarac Roger Federer (35) plasirao se danas u četvrtfinale Australian Opena u Melbournu, nakon što je pobijedio petog tenisera svijeta, Japanca Keija Nishikorija sa 3:2 u setovima (6:7, 6:4, 6:1, 4:6, 6:3).

Četverostruki osvajač Australian Opena završio je meč za tri sata i 24 minute i 13. put u posljednih 14 godina izborio četvrtfinale tog turnira.

Nishikori je poveo u prvom setu s 5:1, ali je Federer uspio preokrenuti na 6:5.

Japanac je set dobio u taj-brejku rezultatom 7:4. Federer je uzvratio s dva osvojena seta, a Japanac je izjednačio na 2:2, da bi posljednji set nakon devetog gema osvojio Švicarac i tako pobijedio sa 3:2 u setovima.

Federer je današnjom pobjedom postao najstariji igrač na ATP Touru koji se plasirao u četvrtfinale nekog Grand Slama još od 1991. godine. On će u četvrtfinalu igrati protiv 50. tenisera svijeta Nijemca Mische Zvereva, koji je danas priredio veliku senzaciju, izbacivši prvog tenisera svijeta Andyja Murraya.

(Anadolu Agency)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.