22.1.2017. 16:33
0
Noćne more za najbolje se nastavljaju: Sa Australian Opena ispala prva teniserka svijeta Angelique Kerber
Najbolja teniserka svijeta i aktuelna šampionka Australian Opena Angelique Kerber (29) završila je učešće na tom turniru porazom od Amerikanke Coco Vandeweghe (25) u osmini finala.

Nakon iznenadne eliminacije prvog igrača svijeta Andyja Marreya iznenađenje se prenijelo i na žensku konkurenciju. 

Njemicu, koja je branila trofej u Melbournu, pobijedila je 35. teniserka svijeta Vandewegdhe u dva seta, 6:2, 6:3.

Vandewegdhe će u četvrtfinalu igrati protiv španske teniserke Garbine Muguruze, koja je sa 6:2, 6:3 u setovima pobijedila Soranu Cirsteu iz Rumunije.

U četvrtfinalu će igrati i Venus Williams (36) koja je uspjela savladati njemačku teniserku Monu Barthel sa 6:3, 7:5 u setovima. Ona će u četvrtfinalu igrati protiv Ruskinje Anastasije Pavlyučenkove koja je u osmini finala pobijedila svoju sunarodnicu Svetlanu Kuznetsovu sa 6:3, 6:3 u setovima. 

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.