26.1.2017. 9:18
0
Sestre Williams u finalu Australian Opena
Američke teniserke i sestre Venus i Serena Williams plasirale su se u finale Australian Opena, što je njihov deveti finalni obračun u Grand Slam turnirima.

Venus (36) je u prvom polufinalu sa 6:7 (3-7), 6:2, 6:3 bila bolja od Amerikanke Coco Wandeweghe, a ovo je i njeno prvo veliko finale još od 2009. godine. 

Druga teniserka svijeta Serena (35) finale je izborila nakon trijumfa protiv Hrvatice Mirjane Lučić-Baroni sa 6:2, 6:1, i ona će se protiv sestre boriti za rekordnu 23. titulu jednog Grand Slama, a sedmu u Melbournu.

"Bilo je nevjerovatno gledati Serenu kako igra, način na koji udara loptu i kakav je takmičar. Bio bi san vidjeti je na drugoj strani mreže u subotu", izjavila je Venus William nakon prvog finala. 

Serena je nakon drugog finala izjavila kako je ponosna na svoju sestru, koju je nazvala svojom inspiracijom.

"Presretna sam zbog nje, i igrati u finalu zajedno za nas je ostvarenje snova. Ona je moj najteži protivnik, niko me nije pobjeđivao kao Venus", izjavila je Serena.

Sestre Williams su do sada jednom igrale u finalu Australian Opena, 2003. godine, kada je pobijedila mlađa sestra, Serena.

U subotu će igrati 28. dvoboj, a 15. na Grand Slam turnirima. Serena ima ukupnu prednost od 16:11, a 9:5 kad su se sastajale na Grand Slam turnirima. U Grand Slam finalima Serena vodi 6:2.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.