29.1.2017. 19:50
0
Federer nakon pobjede protiv Nadala: Nisam ovdje došao razmišljajući da ću da osvojim turnir
Roger Federer je danas pobijedio Rafaela Nadala u finalu Australian Opena, prvog Grand Slama u sezoni.

Piše: Haris Ahbabović

Švicarac je slavio sa 3:2 u setovima i tako osvojio svoju 18. po redu GS titulu. 

"Nije bilo bitno da pobijedim, nego da budem spreman. Nisam ovdje došao razmišljajući da ću da osvojim turnir. Imao sam u glavi misao da ako dođem do četvrtfinala bit će dobro. Možda uspjeh leži u tome što sam igrao dobro, ali i opušteno", rekao je Federer.

"Ne mogu da vjerujem da sam ovo uradio. Ovo je kao prava bajka za mene. Bilo je lijepo vidjeti Roda Lavera i Rafu Nadala pored mene. Igrao sam kao da ništa nemam izgubiti. Presretan sam sada zbog svega što sam napravio", rekao je Federer.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.