3.2.2017. 20:08
1
Džumhur nakon pobjede protiv Hurkacza: Želim pobijediti u svakom meču za svoju državu BiH
Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine povela je protiv Poljske s 2:0 u okviru 1. kola Prve grupe Euro-afričke zone, javlja Anadolu Agency (AA).

U drugom meču u okviru 1. kola bh. teniser Damir Džumhur je u zeničkoj Areni savladao Huberta Hurkacza s 3:0 u setovima (7:6, 7:5, 7:5).

Džumhur je nakon veoma značajne pobjede na konferenciji za medije izjavio kako želi pobijediti u svakom meču za svoju državu BiH.

"Mislim da je u meču kakav je bio, nije bitno raspravljanje sa sudijom. Kao i svaki igrač, pitao sam da li je lopta out, i jedini nesporazum je bio jedan poen u gemu. Bila je i situacija kada je lopta bila na liniji sigurno kada je bitan poen, ali sam nastavio igrati. Nervoze je bilo, pozitivne nervoze u ovakvim mečevima mora da bude", izjavio je Džumhur, naglašavajući kako igrati za državu nije isto kao igrati na bilo kojem turniru.

"Osjećam da želim pobijediti svaki meč za svoju državu i imate više treme nego bi trebalo biti. Treba imati u vidu da od prošlog petka nisam trenirao pet dana i bilo je upitno da li ću igrati, tek sam trenirao u srijedu. Nisam potpuno spreman, ali sam izašao na teren i rekao sam da se mogu boriti koliko je potrebno. Zato se osjećao nekada pad u mojoj igri, ali je bitno je da sam pobijedio i da smo poveli 2:0 nakon prvog dana", kazao je Džumhur, dodajući kako je Davis Cup posebno natjecanje.

"Davis Cup je specifično natjecanje gdje ranking protivnika nema veze i gdje svako može odigrati dobre mečeve. Moj protivnik je igrao dobre mečeve s dobrim igračima i on mnogo opušteniji ulazi u meč i veći je pritisak na meni i Mirzi jer smo favoriti. Znao sam da neće biti lagan meč, osjećao sam i probleme s disanjem i sve te neke stvari malo utiču, ali kad je bilo potrebno izvukao sam svoj maksimum", rekao je bh. teniser.

Hurkacz je nakon poraza od Džumhura istakao kako je pravio neke neoprostive greške.

"Na kraju setova nisam igrao najbolje, pravio sam neke bezvezne greške koje su presudile. Mislim da sam trebao bolje servirati i trebao sam se bolje kretati. Podloga je dosta spora i teško je kliziti po njoj", rekao je Hurkacz.

Radoslaw Szymanik, kapiten reprezentacije Poljske, je izjavio na konferenciji za medije da su poljski predstavnici danas pokazali lošu igru.

"Uvijek postoji plan. Ovo je danas bilo jako loše za nas. Ovo je noćna mora, rezultat od 2:0 je loš, jer smo znali da imate dobre igrače i jako je teško u singl mečevima. Očekivali smo jedan poen danas i nismo u tome uspjeli. Damir je među top 100, i očekivali smo težak meč", rekao je Szymanik.

Tomislav Brkic, kapiten bosanskohercegovačke reprezentacije, je istakao da je bh tim danas postigao očekivani rezultat.

"Mislim da smo, što se tiče ovoga dana, priželjkivali ovakav rezultat. Sve je bilo na Mirzi da donese taj bod i nadam se da se Mirza oporavio i da ćemo Mirza i ja sutra igrati i ući opušteno. Imamo i mi kvalitet u dublu, ali i ako ne završi dobro, ušli bismo s 2:1 prednosti u treći dan što bismo 'potpisali' odmah", rekao je Brkić.

Podsjetimo, prve poene reprezentaciji BiH je danas osigurao Mirza Bašić pobjedom nad Kamilom Majchrzakom koji je predao pri vodstvu bh. tenisera 2:0 u setovima.

U subotu su na rasporedu dubl mečevi gdje će u parovima igrati Tomislav Brkić i Mirza Bašić protiv Marcina Matkowskog i Lukasza Kubota, dok će u nedjelju ponovo na rasporedu biti singl mečevi između Damira Džumhura i Kamila Majchrzaka te Mirze Bašića i Huberta Hurkacza.

(Anadolu Agency) 

 
1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.