4.2.2017. 9:12
0
Davis cup: Đoković nezadovoljan igrom, Medvedev odustao na debiju
Poslije duela u kome je prvog dana Davis cup meča prvog kola Svjetske grupe obezbijedio Srbiji drugi bod Novak Đoković kazao je da nije zadovoljan svojom igrom i da mu je žao što je rival morao da odustane na debitanskom meču za reprezentaciju, javlja Anadolu Agency (AA).

Danil Medvedev, reprezentativac Rusije predao je meč kod rezultata 2:1 u setovima (3:6, 6:4, 6:1) i 1:0 u četvrtom setu za Đokovića.

"Medvedev je počeo izvrsno i držao visok nivo igre tokom dva seta, a u trećem je počeo da oseća grčeve. Krivo mi je, znam da se trudio. Nažalost, njegov bitan meč završio je predajom“, rekao je Đoković posle duela.

Za Medvedeva debi u reprezentaciji Rusije nije prošao najbolje. Problemi u igri su nastali jer, kaže, nije imao dovoljno vazduha.

"U jednom trenutku nisam mogao normalno da dišem, moji mišići nisu imali dovoljno kiseonika, pred kraj seta sam počeo da osećam grčeve i to je bio moj problem“, kaže Medvedev.

Prema rečima Shamila Tarpischeva, selektora ruske reprezentacije Medvedev je istrošio mnogo energije, ali nije ništa opasno. 

"Dobra je odluka što je predao meč, zdravlje je bitnije nego bilo šta drugo. Nisam nezadovoljan, ponosan sam što smo dali sve od sebe“, rekao je selektor Tarpischev.

Prethodno je u prvom meču Viktor Troicki savladao Karena Khachanova sa 3:2, po setovima 6:4, 6:7, 6:3, 1:6 i 7:6, te Srbiji doneo prvi bod. Nakon što je slavio i Đoković, domaći teniseri poveli su sa 2:0 protiv Rusa.

Meč Srbija – Rusija, koji se igra u nuškom “Ćairu“ nastavlja se danas kada će od 16 sati na teren u dubl meču izaći Viktor Troicki i Nenad Zimonjić protiv Andreya Kuznetsova i Konstantina Kravchuka. Eventualnom pobedom srbijanski dubl može doneti konačan trijumf svojoj reprezentaciji i plasman u drugo kolo Svetske grupe Davis cupa.

(Anadolu Agency) 

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.