5.2.2017. 17:09
0
Trijumf BiH nad Poljskom na Davis cupu: Bh. tim želi pobjedu i protiv Holandije
Posljednjeg dana Davis cup ogleda između Bosne i Hercegovine i Poljske koji se igrao u zeničkoj Areni igra u okviru prvog kola Prve grupe Euroafričke zone okončan je rezultatom 5:0 za bh. tim s obzirom da se meč sa Kamilom Majchrzak računa kao predat, javlja Anadolu Agency (AA).

Tomislav Brkić, kapiten i igrač bh. tima rekao je kako je Nerman povrijeđen te da je u zadnji tren odlučio da igra.

"Sinoć smo slavili, malo sam kasnije zaspao i malo sam tražio svoju igru. Rezultat 5:0 nismo očekivali, nismo pretpostavili da će ovako lagano biti. Rekao bih da je nama svima privilegija igrati za državu. Tu daješ više nego kad igraš svoje singl mečeve. Publika je bila fantastična i njima dugujem zaslugu što sam se vratio u meč", rekao je Brkić.

Naveo je kako je Holandija jako dobar tim, te da su bolji od Poljske.

"Najbitnije nam je da budemo zdravi i svi na okupu i siguran sam da možemo pružiti dobre igre. Imamo dobre singl igrače kao i u dublu možemo se nositi sa svima", poručio je Brkić.

Mirza Bašić istakao je da je bh. tim odigrao jučer možda do sada najbolji meč.

"Svaki par sa kojim budemo igrali možemo mu se suprotstaviti. Treba vidjeti koji će biti tim koji će igrati protiv nas jer imaju dosta kvalitetnih igrača. Nadam se da ćemo svi biti spremni i da ćemo svi biti zdravi", naveo je Bašić.

Bh. teniser Damir Džumhur kaže, kako misli da nije moglo proći bolje.

"Sve smo mečeve dobili, drago mi je da je i Tomo dobio danšnji meč. Prošli smo dalje i želimo i pobjedu protiv Holandije i pobjedom bi igrali za ulazak u Svjetsku grupu. Nastojat ćemo da svi budemo spremni i da pokažemo da možemo praviti dobre rezultate", poručio je Džumhur.

Senad Hadžimešić, direktor Teniskog saveza BiH stava je da je svaka pobjeda bitna jer to, kako je naveo, daje poene i ranking Savezu na ITF listama.

"Svaka pobjeda nam je bitna i da dođemo do tri poena. Nebitno je da li je kroz dva ili tri dana. Po žrijebu smo domaćini narednog meča, ali mislim da postoji mogućnost i drugih opcija, da saznamo gdje će se igrati. O tome ćete biti obaviješteni u narednom periodu, a o podršci i vlasti ćemo morati govoriti jer ovako ne možemo dalje. Sport i Teniski savez BiH zaslužuju bolju podršku. Stanje u sportu je generalno loše, ali to i znači da momci daju 120 posto za reprezentaciju. To znači da im treba podrška sa svih nivoa", poručio je Hadžimešić.

Predsjednik Teniskog saveza BiH Ivan Brkić rekao je kako se nadam da će nakon ovoga i svi nivoi vlasti uvidjeti da je krajnje vrijeme da se uradi nešto.

"Nadam se da će u budućem vremenu država i svi nivoi vlasti pa i UO Teniskog saveza BiH, koji nije učinio dovoljno za veću podršku", rekao je Brkić.

Nerman Fatić poručio je da se nakon jučerašnjeg meča kao i onog prvog dana, može samo čestitati.

"Odlično je sve prošlo i to je bitno", istakao je Fatić.

(Anadolu Agency) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.