13.2.2017. 9:19
0
Veliki skandal u FED kupu: Amerikanci Nijemcima otpjevali himnu nacističke Njemačke
Ženska teniska reprezentacija SAD-a plasirala se u polufinale Fed Cupa zahvaljujući 4-0 pobjedi protiv Njemačke u četvrtfinalu igranom na Havajima.

Nakon subotnjeg programa rezultat je bio 1-0 za SAD, a do drugog boda domaće igračice stigle su u nedjelju bez odigranog poena u nedjelju jer Julia Goerges zbog ozljede gležnja nije bila sposobna zaigrati u nastavku dvoboja protiv CoCo Vandeweghe koja je prije kišnog prekida u subotu vodila sa 6-3, 3-1.

Prolazak Amerikanki osigurala je Vandeweghe svladavši Andreu Petković sa 3-6, 6-4, 6-0, da bi potom u susretu parova Laura Siegemund i Carina Witthoeft predale dvoboj Bethanie Mattek-Sands i Shelby Rogers pri vodstvu američkog para od 4-1.

Amerikanke će u polufinalu koji je na programu 22. i 23. travnja ugostiti braniteljice naslova Čehinje koje su u četvrtfinalu svladale Španjolke sa 3-2.

Podsjećanja radi, pred početak ovog duela desio se veliki skandal kada je umjesto sadašnje himne Njemačke otpjevana himna nacističke Njemačke, "Deutschland uber alles". Nijemice su djelovale zbunjeno, a onda su počele da pjevaju tekst sadašnje himne.

U drugom polufinalu igrat će Bjelorusija i Švicarska. Bjelorusija je u četvrtfinalu svladala Nizozemsku sa 4-1, a Švicarska Francusku također sa 4-1.

Svjetska skupina - četvrtfinale:

ČEŠKA - ŠPANJOLSKA 3-2
SAD - NJEMAČKA 4-0
BJELORUSIJA - NIZOZEMSKA 4-1
ŠVICARSKA - FRANCUSKA 3-1

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.