22.2.2017. 12:07
0
Roger Federer će igrati još tri godine
Roger Federer potpisao je trogodišnji ugovor o nastupu na turniru u Baselu, što znači da 35-godišnji Švicarac neće ostaviti reket još najmanje tri godine.

Osamnaestostruki osvajač Grand slam turnira je u obraćanju navijačima nakon pobjede na Australian Openu u januaru nagovijestio da bi uskoro mogao okončati karijeru.

- Nadam se da ćemo se vidjeti i sljedeće godine. Ako ne, ovo je bio fantastičan niz i ne mogu biti sretniji - rekao je tada Federer.

No, njegovi navijači mogu odahnuti nakon vijesti da će Federer u naredne tri godine nastupiti najmanje na jednom turniru, prenosi Eurosport.

- Jedva čekam povratak kući najesen - saopćio je Federer.

- Igrati u Baselu uvijek predstavlja vrhunac sezone - dodao je.

Švicarski as uzeo je produženi odmor prošle godine zbog problema s formom, što bi mu moglo, kako kaže, pomoći da produži karijeri za "još nekoliko godina".

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.