1.3.2017. 19:59
2
Džumhur: Veliki dan za mene, državo BiH ovo je za tvoj Dan nezavisnosti
Damir Džumhur je pobjedom protiv Marcela Granollersa obezbjedio plasman u četvrtfinale ATP-a u Dubaiju.
- Još jedan dobar dan za mene. Rekao sam da ne može biti lagan meč nakon jučerašnjeg meča s Wawrinkom. Potpuno drugačiji igrač, s mijenjanjem ritma igre kojem nikome ne odgovara. Uspio sam nametnuti svoj ritam igre i nisam mu dozvolio da previše radi ono što najviše voli. Spriječio sam ga u tome i to je bio plus za mene, iako nisam bio na nivou kao jučer - kazao je Džumhur.

Dodao je da je imao bespotretnu raspravu sa sucem, ali da se vratio i osjećao se još bolje na terenu i mirnije.

- Ima stvari koje želim popraviti do meča sa Haasom. Imao sam puno veći pritisak nego jučer, ali bez obzira mislim da sam se odlično kretao i odigrao dobar meč. Protiv Haasa imam pozitivan omjer (2:0) i nadam se da mogu nastaviti s dobrim igrama - izjavio je Džumhur.

Za kraj je ponovio da je ovo veliki dan za njega - Dan nezavisnosti BiH.

- To je država za koju nastupam, koju volim i za koju dajem apsolutno sve. Presretan sam da na neki način poklonim pobjede svim građanima BiH, što sam uspio obradovati one koji me podržavaju i sportsku naciju u BiH - dodao je Džumhur.

(NAP/Alen Avdić)
2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.