7.4.2017. 9:59
0
Teniseri BiH protiv Holandije, Bašić od 14 sati protiv Haasea
Susretom između Mirze Bašića i Robina Haasea danas u Zenici počinje susret drugog kola Prve grupe Euro-afričke zone Davis Cupa između Bosne i Hercegovine i Holandije.


Teniseri BiH imaju priliku na naprave historijski iskorak i pobjedom nad Holađanima dođu u priliku da se bore za ulazak u Svjetsku grupu Davis Cupa. Očekuje ih težak zadatak, ali vjeruju da mogu slaviti nad favorizovanim protivnikom.

- Nikada dosad nismo dovde došli, ovo je historijski trenutak da napravimo nešto što niko u BiH dosad nije napravio - kazao je Tomislav Brkić, igrač-kapiten u bh. reprezentaciji, koji smatra da reprezentacije imaju podjednake šanse za plasman.

Pozvao je publiku da u što većem broju dođe u zeničku Arenu i podrži ih u njihovoj borbi.

Bh. teniseri u posljednje vrijeme bilježe odlične rezultate na međunarodnoj sceni, što unosi dodatnu dozu optimizma kada je u pitanju meč koji će biti odigran od petka do nedjelje u zeničkoj Areni.

- Holandija ima odličan tim, iskusni su, ali opet mislim da smo i mi iskusni, dugo godina igramo zajedno, velika je sloga u timu i nadam se da će i ovaj put to da presudi. Bitno je da smo Mirza i ja u posljednje vrijeme igrali jako dobro. Upravo ta dobra igra bitna je za predstojeće mečeve, daje nam  dodatno samopouzdanje - izjavio je Džumhur.

Holanđane u Zenici predvodi Robin Haase, trenutno 48. igrač svijeta, a uz njega su i Tallon Griekspoor i Thiemo de Bakker, te Jean-Julien Rojer, dubl-igrač koji trenutno zauzima visoko 20. mjesto na ATP doubles listi. 

Prvi meč između Bašića i Haasea počinje u 14 sati, nakon svečanog otvaranja, a poslije njih na teren Arene izaći će najbolji bh. teniser Damir Džumhur koji će odmjeriti snage sa De Bakkerom.

U subotu od 14 sati igra se dubl, dok je nedjelja rezervirana za preostala dva singla.

(FENA/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.